Yolcu Sayısı
1

Kırklareli otobüs bileti

Kırklareli Otobüs Bileti

En popüler Kırklareli otobüs rotaları

Kırklareli otobüs bileti fiyatları, Kırklareli otobüs seferleri, sefer saatleri, firma telefon numaraları ve Kırklareli otogarları NeredenNereye.com'da!
Rota adıOrtalama fiyatıGünlük sefer sayısı
BayrampaşaKırklareli329 TL41
EsenlerKırklareli329 TL41
İstanbulKırklareli329 TL41
AlibeyköyKırklareli329 TL41
LüleburgazKırklareli100 TL21

Kırklareli otogarı

  • Kırklareli(288) 214 32 09 - 214 12 60

Kırklareli otobüs biletleri

Kırklareli Ulaşım

Marmara Bölgesi’nde yer alan Kırklareli’ne ulaşımın en popüler ve kolay yolu karayolu ulaşımı ile sağlanır. Şehre ulaşmak için karayolunu tercih edenlerin en büyük kurtarıcısı ise Kırklareli otobüs seferleri olarak bilinir. Ülkemizin her bölgesinden kente otobüs seferi düzenlenir. Özellikle İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle İstanbul’dan her gün varış yeri Kırklareli otogarı olan otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bu seferler yaklaşık 3,5 saat sürer. Kırklareli’nin bazı büyük şehirlere olan uzaklığından bahsetmek gerekirse Kırklareli-Bursa 365 km, Kırklareli-Ankara 661 km, Kırklareli-İzmir ise 683 km’lik mesafededir. Kırklareli otogardan sonra şehir merkezine ulaşımı sağlayan minibüsler bulunmaktadır. Kente en çok yolcu taşıyan Kırklareli otobüs firmaları ise Metro Turizm olarak bilinir.

Kırklareli Otobüs Bileti Fiyatları

Kırklareli’ne gitmeye karar verdiğiniz takdirde NeredenNereye.com’a bakmadan Kırklareli otobüs bileti satın almamanızı tavsiye ederiz. Karşılaştırmalı olarak Kırklareli otobüs bileti fiyatları sunan sitemiz sayesinde en ucuz Kırklareli otobüs bileti için kolay ve güvenli şekilde satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bilet satın alma işlemini sitemiz üzerinden ya da mobil cihazlarınıza indirebileceğiniz mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz. Herhangi bir nedenden dolayı bileti iptal etmek istediğinizde ise satın aldığınız Kırklareli ucuz otobüs bileti için tek tıkla iptal işlemini sağlayabilirsiniz. Üstelik bu işlemden sonra bileti ücreti tutarınca paranız aynen tarafınıza iade edilir. Yani hiçbir kesinti yapılmaz. Ancak bunun için biletinizle birlikte 5 TL tutarındaki seyahat sigortasını da almanız gerekir.

Kırklareli Gezi Rehberi

Marmara Bölgesi’nde yer alan Kırklareli; Bulgaristan, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul ile komşudur. Kıyılarında Karadeniz iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklim görülür. Ormanların yoğun olduğu şehirde av sporuna izin verilen bölgeler bulunur. Kıyıları yaz aylarında deniz tatili için uygundur. Ayrıca yaz aylarında ata sporumuz olan yağlı güreş için çeşitli müsabakalar da düzenlenir. Öte yandan şehirde görülmeye değer pek çok tarihi eser bulunmaktadır. Dolayısıyla Kırklareli’ne seyahat etmek için neden boldur.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Milattan Önce 6. yüzyıla dek uzanan tarihi ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile Kırklareli gezilip görülecek yerler bakımından oldukça zengindir.

Kentin doğal güzelliklerinden başlamak gerekirse Dupnisa Mağarası Kırklareli’nin görülmesi gereken en ünlü yeridir. Demirköy ilçesine bağlı olan Sarpdere Köyü’nde bulunan Dupnisa Mağarası her mevsim ziyarete açıktır.2720 metre uzunluğunda olan mağara üç bölümde incelenmektedir. Yalnızca bir bölümünü, yılın belirli dönemlerinde olmak üzere artan yarasa nüfusundan dolayı, her zaman ziyaret etmek mümkün değildir.

Istranca (Yıldız) Dağları ise Kırklareli’nin bir diğer doğal güzelliğidir. Bulgaristan’dan başlayıp İstanbul’a kadar devam eden dağ zinciri şeklinde olan Istranca Dağları Karadeniz kıyısına paralel olarak 300 kilometre boyunca uzanır. Bu bölge dağcılık, kampçılık ve doğa yürüyüşleri için oldukça uygundur.

Biraz da Kırklareli’nde yer alan tarihi yapılardan bahsetmek gerekirse şehir tarihi kiliseler, camiler ve manastırlar bakımından oldukça zengindir. Vize Küçük Ayasofya Camisi kentin en bilinen camilerinden biridir. Aslında Bizans döneminde kilise olarak inşa edilen yapı 14. Yüzyılda yapılan düzenlemeler neticesinde cami olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Kadı Camii ya da diğer adıyla Emin Ali Çelebi Camii olarak da bilinen yapı 1577 yılında yaptırılmıştır. O tarihten bugüne kadar ibadete açık olan caminin minberi mermerden yapılmıştır. Minaresi ise çok köşelidir.

4. Murat döneminde yaptırılan Babaeski Köprüsü de kentin en bilinen tarihi yapılarındandır. Osmanlı ordusunun Rumeli’ye geçişini sağlaması sebebiyle önemli olan köprü Babaeski Deresi üzerinde kurulu olduğu için dere ile aynı isimde anılır. 1633 yılında inşa edilen körü o tarihten beri ayakta kalmayı başarmıştır.

Lüleburgaz Deresi üzerine inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü, Osmanlıların kente bıraktığı tarihi eserlerdendir. Mimar Sinan tarafından inşa edilen köprü 84 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğindedir.

Dünyanın en eski taş oyma tarzıyla yapılan örneklerinden biri olan Aya Nikola Manastırı da Kırklareli’ne gelince görmeden dönülmemesi gereken yerlerden biridir. Kıyıköy’de bulunan manastırın Bizans İmparatoru Jüstinyen zamanında inşa edildiği bilinmektedir. Kayaların oyulması yapılan manastır yalnızca ülkemiz için değil yabancı turistler için de büyük önem teşkil eder. Bu neden manastıra her yıl binlerce yabancı turist ziyaret eder.

Kırklareli Tren Garı, Kırklareli Müzesi, Kırk Şehitler Anıtı, Karagöz Anıtı, Vize Kalesi ve Pınarhisar Kalesi de Kırklareli’ne geldiğinizde görmeden ayrılmamanız gereken diğer yerlerdendir.

Kırklareli Mutfağı

Ülkemizin sınırda yer alan şehirlerinden biri olan Kırklareli, hem tarih boyu maruz kaldığı farklı kültürlerin hem de deniz kıyısında olup aynı zamanda verimli topraklarına sahip olmasının etkisiyle mutfağında çeşitliliği bulmuştur. Örneğin, bol süt ve bol yumurta ile yapılan bir tür tatlı olan kaymaçina aynı zamanda Makedonya’nın en ünlü lezzetidir. Deniz kıyısında olması nedeniyle de torik ve kefal balıkları Kırklareli mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca umaç çorbası, Değirmendere ve höşmel yörenin en bilinen çorbalarıdır. Bunların dışında çoban böreği, plaksa, borani, sini mantısı, hardaliye, manca ve Kırklareli köftesi ünlü olan diğer Kırklareli lezzetlerinden yalnızca birkaç tanesidir.

Kırklareli Hatırası

Kırklareli’nde alışveriş denince akıllara gelen ilk yer şehir merkezinde yer alan Hızırbey Bedesteni olur. Kendiniz ve sevdikleriniz için küçük hediyelikler alabileceğiniz bir yer olan bu tarihi yapının içerisinde gezerken yörede yapılan el işçiliği ürünlerden ya da Kırklareli’ne özgü lezzetlerden satın alabilirsiniz. Beyaz peynir, kavala kurabiyesi, badem ezmesi ve pekmez bedestenden satın alabileceğiniz hem doğal hem de yöreye has olan lezzetler arasındadır. Vaktiyle devlet büyüklerine hediye edilen çeşitli aromalardan yapılan süslük sabunlar ya da yine eski zamanlarda evde evlenecek çağda genç kız olduğunu simgeleyen aynalı süpürgelerin minyatürleri alabileceğiniz hediyelik süs eşyaları arasındadır.

Kırklareli Otobüs Bileti

neredennereye.com (1999 - 2024) © Tüm hakları saklıdır.
visa cardmaster cardipektr