Ankara Yalova Online Otobüs Bileti
Ankara Yalova otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Ankara Yalova güzergahı için arama yapın, Ankara - Yalova arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Ankara ve Yalova Şehirlerinde Ulaşım
Ankara ve Yalova şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ankara Yalova seyahatinize başlamadan önce, Ankara ve Yalova hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Ankara Yalova otobüs bileti mi aradınız? Ankara Yalova otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yörenin tarihi MÖ 8. yüzyıla kadar iner. MÖ 8. ya da 7. yüzyılda Yunanistan’dan gelen denizcilerin Yalova kentinin bugünkü yerinde Pythia adlı bir iskele yerleşmesi kurduğu bilinir. MÖ 3. yüzyılda Bitinya Krallığı’na bağlı olan yöre MÖ 74’te Roma’ya bağlandı. 11. yüzyıl başlarında Bizans’ın Optimaton Theması'nın sınırları içinde yer alan yöre Haçlı Seferleri sırasında yıkıma uğradı. Yöre 1320’lerde Osmanlı topraklarına katıldı. Yalova kazası 1867’de Hüdavendigar vilayetinin Bursa sancağına bağlıydı. 1899’da nahiye yapılan Yalova müstakil İzmit mutasarrıflığının Karamürsel kazasına bağlandı. Halkının büyük bölümü Rumlar ve Ermenilerden oluşan yöreye 19. yüzyılın ikinci yarısında Kafkasya’dan gelen göçmenler yerleştirildi. I. Dünya Savaşı sonrasında müstakil İzmit mutasarrıflığının bir kazasıydı. Mondros Mütarekesinden sonra Yunanlar Ekim 1920’de Esenköy’e (eskiden Katırlı Köyü) çıkartma yaptı. Yalova yöresini işgal eden Yunan kuvvetlerinin 29 Nisan 1921 ’de Kocadere köyünde bir katliam yaptığı bilinmektedir. Bu dönemde yakılıp yıkılan yöre 19 Temmuz 1921’de işgalden kurtuldu.
Yalova 1929’da Gazi Mustafa Kemal’in direktifi uyarınca çıkarılan yasayla kaza yapılarak İstanbul vilayetine (il) bağlandı. Yörenin doğasını beğenen Atatürk burada iki çiftlik kurdu ve kaplıcaları onarttı. Yazları Yalova’da geçiren Atatürk için Kaplıcalar’da, Baltacı Çiftliği’nde ve Millet Çiftliği’nde birer köşk yaptırıldı. Millet Çiftliği’ndeki köşkün yapılması sırasında ulu bir çınarın dallarının kesilmesi gerekti. Atatürk’ün bunu uygun bulmaması üzerine 8 m öteye taşınan bu binaya “Yürüyen Köşk” dendi. Atatürk’ün çiftlik arazilerini ıslah ettirmesi sırasında bataklıkların kurutulması Yalova’nın sıtmadan kurtulmasını sağladı. 1950’lerden sonra Balkanlar’dan gelen göçmenlerin bir bölümü de Yalova yöresine yerleştirildi.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 595 TL |
Efe Tur | 600 TL |
Pamukkale Turizm | 670 TL |