Yolcu Sayısı
1

Burdur otobüs bileti

Burdur Otobüs Bileti

En popüler Burdur otobüs rotaları

Burdur otobüs bileti fiyatları, Burdur otobüs seferleri, sefer saatleri, firma telefon numaraları ve Burdur otogarları NeredenNereye.com'da!
Rota adıOrtalama fiyatıGünlük sefer sayısı
AntalyaBurdur150 TL21
AfyonkarahisarBurdur225 TL17
BursaBurdur549 TL9
PolatlıBurdur475 TL8
DenizliBurdur295 TL8

Burdur otogarı

  • Burdur(248) 233 14 98

Burdur otobüs biletleri

Tabiat ananın bonkör davrandığı bir coğrafyada bulunan Burdur hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakan bir şehrimizdir. Özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen Salda Gölü ile yıldızı parlayan Burdur’a düzenlenen otobüs seferlerinin sayıları artar olmuştur.

Online Burdur Otobüs Bileti

Direkt uçuşun mümkün olmadığı Burdur’a ulaşmanın en ekonomik yolu Burdur otobüs seferleri ile sağlanmaktadır. Burdur ucuz otobüs bileti bulmanın en kolay yolu ise NeredenNereye.com aracılığı ile yapılmaktadır. Öyle ki Burdur’a en yoğun taleplerin yaşandığı ilkbahar ve yaz aylarında bile NeredenNereye.com ile Burdur otobüs bileti bulmak mümkün..

Burdur Otobüs Bileti Fiyatları

Türkiye’nin ilk online otogarı olma unvanıyla yola çıkan NeredenNereye.com’un ana sayfasında yer alan arama bölümüne hareket edeceğiniz il ile varış yeriniz olan Burdur’u işaretler ve seyahatinizi planladığınız tarihi de seçtikten sonra ucuz bilet bul butonuna tıklamanız halinde size uygun tüm Burdur otobüs seferleri listelenecektir. Bu listede, Burdur otobüs firmaları ile otobüslerin sefer saatlerini görebilir, otobüslerin özelliklerini inceleyebilir ve hatta Burdur otobüs bileti fiyatları arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Güvenli ve kolay bir şekilde aldığınız Burdur otobüs biletinizi iptal etmek durumunda kaldığınızda ise tek tık ile yine kolay bir şekilde iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik hiçbir kesinti ücreti ödemeden…

Burdur Otobüs Firmaları

NeredenNereye.com üzerinden ucuz Burdur otobüs bileti satın alabileceğiniz Burdur otobüs firmaları; Antalya Toros, Süha Turizm, Ses Turizm, Yeni Diyarbakır, Fethiye Seyahat, Elazığ Murat Turizm, Kırşehir Şanal, İsmail Ayaz, Balıkesir Uludağ Turizm, Ulusoy Turizm, Efetur ve Esadaş olarak sayılabilir.

Bir parça da varış yeriniz olan Burdur Otogarı hakkında bilgi vermek gerekirse; Burdur Şehirler Arası Otobüs Terminali Burdur kent merkezine yaklaşık 3,5 kilometre mesafede yer almaktadır.

Burdur Gezi Rehberi

Anadolu’nun Göller Yöresi olarak isimlendirilen doğa harikası yerlerinden birinde bulunan Burdur; Afyon, Denizli, Isparta, Muğla ve Antalya ile komşudur. Burdur; Merkez, Yeşilova, Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Bucak, Çeltikçi, Karamanlı, Ağlasun, Kemer ve Altınyayla olmak üzere 11 ilçeye sahiptir.

Tarihi Paleolitik Çağ’a kadar dayanan Burdur hem bu yönüyle hem de muhteşem bir coğrafyada yer almasından dolayı gezip görülecek pek çok yere sahiptir.

Burdur’da Gezilecek Yerler

Adını şehrin kendisinden alan Burdur Gölü, şehirde görülecek ilk yerler arasındadır. Kuş Cenneti olarak da bilinen göl, ülkemizin en derin gölleri arasındadır. 85 farklı türden kuşa ev sahipliği yapan Burdur Gölü aynı zamanda nesli tükenme tehlikesinde olan Dikkuyruk Ördeklerini de barındırır ve bu sebeple uluslar arası bir öneme de sahiptir. Göl Burdur şehir merkezine yalnızca birkaç kilometrelik mesafededir.

Salda Gölü ise hiç şüphesiz Burdur’un en ünlü yeridir. Bu popülerlikte son yıllarda yoğunlaşan sosyal medya kullanımının rolü büyüktür. Fotoğraf paylaşım uygulamalarıyla ön plana çıkan Salda Gölü beyaz killi kumu sayesinde Türkiye’nin Maldivleri olarak anılır. Mars gezegeninin yüzey oluşumları ile aynı özelliklere sahip olan dünyada sadece 2 yer vardır ve Salda Gölü o iki yerden birisidir. Turkuaz renkli suları ile görenleri kendine hayran bırakan göle kadar giderseniz çadırınızı kurup kamp tatili yapabilir ve denize girmek için belirlenmiş noktalarında suyun tadını çıkarabilirsiniz. Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan göl Burdur şehir merkezine 75 kilometre mesafededir.

Burdur, Osmanlı yapıları açısından da oldukça zengin bir yerdir. Şehir merkezinde Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen cami, medrese, kervansaray, konak ve hamamlar yer almaktadır. Buraları tek tek gezebilirsiniz. Özellikle 17. Yüzyıl Osmanlı mimari özelliklerini yansıtan Bakibey Konağı ile Taş Oda ve 19.yüzyıl Osmanlısından kalma Mısırlılar ile Piribaşlar Evleri bu eserler arasında görülmeyi hak edenlerdendir. Ayrıca şehir merkezinde Hamitoğulları Beyliği’nden kalma Ulu Cami de görülmesi gerekenler arasındadır.

Burdur ve Burdur çevresinde yapılan arkeolojik kazılar sonucu ulaşılan eserlerin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi de Burdur’a kadar gelmişken görmeden dönülmemesi gerekenler arasındadır. Yaklaşık 60 bin parçalık koleksiyona sahip olan müzede Milattan Önce 7000’li yıllara uzanan köklü bir kültür varlığına sahiptir.

Sagalassos Antik Kenti ise Burdur ismini dünyaya açan müthiş bir tarihi yerdir. Ağlasun ilçesinde bulunan antik kent UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Aday Listesi’nde yer alır. Neredeyse hiçbir tahribata ve değişikliğe uğramadan 12 bin yıldır ayakta kalmayı başaran antik kent dünyanın en yüksek noktasındaki tiyatroya da ev sahipliği yapmaktadır. Şehir merkezine 35 kilometre mesafede yer alan antik kenti ziyaret etmek için yaz ve kış çalışma saatlerine bakmayı ihmal etmeyin. Girişin ücretli olduğunu da hatırlatmak isteriz…,

Ülkemizin turizme açılan ilk mağarası olma özelliğini taşıyan İnsuyu Mağarası da Burdur’un doğa harikası yerlerinden biridir. Şehir merkezine 10 kilometrelik mesafede yer alan mağara, 8 bin metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük mağarası olsa da yalnızca ilk 330 metrelik kısmı ziyarete açıktır.

Susuz Kervansarayı, Burdur’a miras bırakılan tarihi yerlerden biridir. Anadolu Selçuklular döneminde inşa edilen kervansarayın II.Gıyaseddin Keyhüsrev’ın hükümdarlığı zamanında yapıldığı bilinir. Susuz Köyü’ne yolunuz düşerse burayı da görmeyi ihmal etmeyin deriz.

Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu da yine Burdur’da olan önemli tarihi yerlerdendir. Çok az bilinen antik kentten günümüze kalan en mühim parçası; vaktiyle gladyatörlerin savaştığı antik tiyatrosudur. 11 bin seyirci kapasitesine sahip olan antik tiyatronun merdivenlerinde oturup vaktiyle orada neler yaşandığını hayal etmek isterseniz Gölhisar’a uğramalısınız.

Burdur Mutfağı

Burdur’un sahip olduğu eski ve köklü tarihi mutfağında da kendini gösterir. Sebze yemeklerinin daha çok pişirildiği Burdur mutfağında tadılması gereken en güzel lezzetler arasından ilk akla gelenler; testi kebabı, çekme, gazel böreği, çanak ekmeği, kabak helvası ve Burdur muhallebisi olarak sıralanabilir.

Burdur Otobüs Bileti

neredennereye.com (1999 - 2024) © Tüm hakları saklıdır.
visa cardmaster cardipektr