Bursa Kocaeli Online Otobüs Bileti
Bursa Kocaeli otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Bursa Kocaeli güzergahı için arama yapın, Bursa - Kocaeli arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Bursa ve Kocaeli Şehirlerinde Ulaşım
Bursa ve Kocaeli şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Bursa Kocaeli seyahatinize başlamadan önce, Bursa ve Kocaeli hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Bursa Kocaeli otobüs bileti mi aradınız? Bursa Kocaeli otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
MÖ 1200’lerde Balkanlar’dan bölgeye yönelen göçler sırasında Friglerin bir kolu olan Bebriklerin Kocaeli yöresine yerleştiği bilinir. Yöre bu dönemde Bebrikya adıyla anılıyordu. MÖ 8. yüzyıl sonlarında gelen Megaralılar İzmit’in 6 km güneydoğusunda, günümüzde Başiskele adıyla anılan yerde Astakos kolonisini kurdu. Daha sonra Tramkların bir kolu olan Bitinlerin de yerleştiği Astakos, MÖ 6. yüzyılın başında Lidya Krallığı’nın, aynı yüzyılın ortalarında ise Perslerin eline geçti. MÖ 435’te Delos Birliği’ne katıldı ve Atinalıların yönetimine girdi. O dönemde önemli bir liman kenti olan Astakos’ta bir tersane vardı. Bitinler ve Bebrikler MÖ 405’te bağımsız bir yönetim oluşturduysa da Astakos kenti Perslere vergi vermeyi sürdürdü. Kentin adından dolayı Astakos olarak anılan İzmit Körfezi ile Karadeniz arasındaki yöre ve çevresi zamanla Bitinya adını aldı. Makedonyalılarla Selevkosların ele geçiremediği bu yörede MÖ 328’de Bitinya Krallığı kuruldu. MÖ 278’de Trakya’dan gelen Galatlar Bitinya’yı yağmaladı. MÖ 264’te Kral I. Nikomedes, Astakos’un kuzeybatısında bir kent ile bir tersane kurdu ve kente Nikomedeia adını verdi. Pergamon (Bergama) Krallığı’nın saldırısına uğrayan Bitinya MÖ 74’te vasiyet yoluyla Roma topraklarına katıldı.
Bu dönemde onarılan Astakos tersanesinin yeterli olmaması nedeniyle Nikomedeia tersanesi geliştirildi ve Astakos Körfezi’nin bitim yeri Roma savaş filosunun üslendiği bir iç liman işlevi kazandı. MS 2. yüzyılda iki önemli deprem geçirerek yıkılan Nikomedeia 258’de Gotlar, 284’te de Sasanilerin saldırısına uğrayarak yağmalandı. 301’de İmparator Diocletianus tarafından Roma İmparatorluğu’nun doğudaki merkezi yapıldı. 7. ve 8. yüzyıllarda Arap saldırılarına uğradı. 11. yüzyılda Bizans’ın Optimaton Theması'nın sınırları içinde olan yöre 1078’de Kutalmışoğlu I. Süleymanşah tarafından ele geçirildi. 11. yüzyıl sonunda Haçlıların, 13. yüzyıl başında da kısa bir süre Latinlerin eline geçti. Orhan Bey (Gazi) döneminde Osmanlı topraklanna katıldı. Türklerin eline geçtikten sonra Nikomedeia’nın adı zamanla İzmit’e dönüştü. 15. yüzyılda Anadolu Eyaleti’ne bağlı olan yöre daha sonra sırasıyla Cezayir-i Bahr-i Sefid Eyaleti’ne, Kastamonu Eyaleti’ne ve Hüdavendigar (Bursa) vilayetine bağlandı. İzmit 19. yüzyıl sonlarında “müstakil İzmit mutasarrıflığı”nın merkeziydi. İzmit Belediyesi 1871’de kuruldu.
I. Dünya Savaşı’ndan sonra 20 Kasım 1918’de İngilizlerin işgaline uğrayan İzmit 27 Ekim 1920’de Yunanlara bırakıldı. İzmit yöresi 27 Haziran 1921’de işgalden kurtuldu. 1924’te kurulan İzmit vilayetine yörenin Osmanlı topraklarına katılmasında etkili olan Akçakoca Bey’in adından esinlenerek Kocaeli adı verildi. Kocaeli’nin Adapazarı, Akyazı, Geyve, Hendek ve Karasu ilçeleri 1954’te yeni kurulan Sakarya iline bağlandı. 1995’te Yalova il olurken yapılan yönetsel düzenleme sırasında Karamürsel ilçesinin batı kesimindeki 15 köy bir araya getirilerek Altınova beldesi merkez olmak kurulan Altınova ilçesi Kocaeli’den ayrıldı.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Kanberoğlu Turizm | 189 TL |
Kale Seyahat | 199 TL |
Ali Osman Ulusoy | 230 TL |
Kaptanoğlu Seyahat | 250 TL |
Baltur Turizm | 250 TL |