Yolcu Sayısı
1

Terme otobüs bileti

Terme Otobüs Bileti

En popüler Terme otobüs rotaları

Terme otobüs bileti fiyatları, Terme otobüs seferleri, sefer saatleri, firma telefon numaraları ve Terme otogarları NeredenNereye.com'da!
Rota adıOrtalama fiyatıGünlük sefer sayısı
FatsaTerme110 TL56
ÜnyeTerme70 TL50
BulancakTerme199 TL41
PirazizTerme200 TL39
VakfıkebirTerme150 TL39

Terme otogarı

  • Terme(362) 419 65 65

Terme otobüs biletleri

Samsun ilinin doğu bölgesinde yer alan Terme ilçesi, Terme Ovası’nda kurulmuştur. Batısında Çarşamba, güney bölgesinde Akkuş ve Salıpazarı, doğusunda Ünye ilçeleri ile çevrilmiştir. Okur- yazar oranı Terme ilçesinde ortalamanın üzerinde seyretmektedir. Yaklaşık %99,2 okur-yazar oranı bulunan ilçede halk eğitim- öğretime açıktır. Buna nazaran bölgede birçok ilkokul, lise ve meslek yüksekokulu bulunmaktadır. İlçede bulunan Terme İlçe Kütüphanesi, 1981 yılında halkın hizmetine açılmış ve şimdi ki kayıtlara göre 7500 kitaba sahiptir. Terme ilçesinde bulunan okullarda yaklaşık 18000 öğrenci etiğim almakta ve 800’e yakın öğretmen de görev yapmaktadır. Karadeniz sahil yolu üzerinde bulunan Terme ilçesi, il merkezine 56 km uzaklıktadır. Karadeniz’in şirin bir ilçesi olan Terme’de iklim bol sağanak yağışlıdır. Bu nedenden dolayı bölge tarıma çok daha elverişlidir. Hızlıca Terme otobüs bileti alımını sitemizden yapabilirsiniz.

Yaz dönemlerinin serin kış dönemlerinin ılıman olarak geçtiği ilçede her mevsim yağışlıdır. İlçede Çay olduğu için yaklaşık 12- 13 adet köprü mevcuttur. Doğal bitki örtüsü de ormandır. En büyük akarsuyu Terme Çayı’dır. Diğer ırmakları da Miliç ve Akçay ırmaklarıdır. Miliç ırmağı Tatlısu balıkçılığı ve su ürünlerinden dolayı oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda ilçenin batı tarafında Karaboğaz deresi akmaktadır. Terme ilçesine ait en büyük göller arasında Akgöl, Silindir ve Simenlik Gölü yer almaktadır. Bölgede ekonomik kalkınmayı sağlayan 12 tane fındık, 7 tane çeltik fabrikası bulunmaktadır. Turistik bölgeler arasında hamam Sarayköy’de hamam kalıntıları ve Su kemerleri yer almaktadır. Tarihi Pazar Camii, Osmanlı mimarisinin en tipik özelliklerini taşımaktadır.

neredennereye.com (1999 - 2024) © Tüm hakları saklıdır.
visa cardmaster cardipektr