Yolcu Sayısı
1

Karaman otobüs bileti

Karaman Otobüs Bileti

En popüler Karaman otobüs rotaları

Karaman otobüs bileti fiyatları, Karaman otobüs seferleri, sefer saatleri, firma telefon numaraları ve Karaman otogarları NeredenNereye.com'da!
Rota adıOrtalama fiyatıGünlük sefer sayısı
KonyaKaraman140 TL11
SilifkeKaraman280 TL10
MersinKaraman350 TL8
AdanaKaraman350 TL7
ErdemliKaraman320 TL7

Karaman otogarı

  • Karaman(338) 213 24 65

Karaman otobüs biletleri

İç Anadolu Bölgesi ile Akdeniz’i birbirine bağlayan geçiş güzergahında yer alan Karaman’a karayolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanır. Karayolu ulaşımı en çok tercih edilen ulaşım şekli olup Karaman’a ülkemizin her bölgesinden yapılan direkt Karaman otobüs seferleri bulunmaktadır.

Karaman'a Ulaşım

İstanbul’a 770 km, Ankara’ya 363 km ve Konya’ya 105 km mesafede bulunan kente yolcu taşıyan Karaman otobüs firmaları ile düzenli olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Metro Turizm Karaman otobüs bileti bulacağınız en popüler firmalardan biridir. Karaman otogarı içerisinde Metro Turizm iletişim bürosu bulunur.

Karaman Otobüs Bileti Fiyatları

Eğer Karaman için bir seyahat planlıyorsanız her şeyden önce Karaman otobüs bileti fiyatları arasında karşılaştırma yapmak için NeredenNereye.com’a bakmanızı tavsiye ederiz. Türkiye’nin ilk online otogarı olan NeredenNereye.com’a bakmadan ucuz Karaman otobüs bileti bulmanız mümkün değildir çünkü NeredenNereye.com sizlere en iyi fiyat garantisi sunmaktadır. Karaman ucuz otobüs bileti satın almak için sitemiz üzerinden ya da mobil uygulamamızdan size uygun kriterleri girip aratma yaptığınız takdirde size uygun Karaman otobüs seferleri listelenecektir. Bu listelenen sayfada karşılaştırmalı sefer bilgilerine ve detaylı otobüs özelliklerine erişebilirsiniz. En yoğun dönemlerde bile bilet bulmayı mümkün kılan NeredenNereye.com ile satın aldığınız biletinize hiçbir ek ücret ya da komisyon ödemezsiniz. Ayrıca herhangi bir nedenden dolayı seyahatinizi ertelemek ya da iptal etmek isterseniz biletinizi tek tık ile kolayca iptal edebilirsiniz. Üstelik ödediğiniz tutarın tamamını da iade alarak… Tabii kesintisiz para iadesi için bilet satın alma işlemi sırasında 5 TL’lik bir ücret karşılığında seyahat sigortasını almanız gerekir.

Karaman Gezi Rehberi

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Karaman; Antalya, Mersin ve Konya ile komşudur. Bulunduğu bölge nedeniyle Karasal İklim’in etkisi altında olan Karaman’da yaz ayları sıcak ve kurak geçerken kış ayları soğuk ve kar yağışlıdır. Dolayısıyla kente gitmek için en uygun dönemler ilkbahar ve sonbahar aylarıdır desek yanlış olmaz.

Karaman’da Gezilecek Yerler

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Karaman da tarihi boyunca pek çok farklı toplumun yaşam merkezi olmuştur. Bu nedenle çeşitli ve doyurucu bir tarihi birikime sahiptir. Bu birikime bir de Karaman’ın vadi ve mağaralarca bol doğal güzellikleri de eklenince Karaman’da gezilecek yerler listesi oldukça kabarık hale gelir.

Yunus Emre, Mevlana ve Şeyh Edebalı gibi ünlü Türk büyüklerinin yetiştiği topraklar olan Karaman yeraltı şehirleri ve mağaralar bakımından oldukça zengindir. O mağaralardan biri olan İncesu Mağarası ise ülkemizin en büyük üçüncü yer altı su mağarasıdır. Mağara çok yağışlı dönemlerde ufak çaplı bir yer altı nehrine dönüşür. Taşkale Köyü yakınlarında bulunan mağara 1356 metre uzunluğa sahiptir.

Ermenek Çayı’nın oluşturduğu Ermenek Vadisi Karaman ile Mersin’in tam arasında yer alır. Derin bir vadi olan Ermenek Vadisi fauna ve flora bakımından oldukça zengindir. Vadiye egemen olan kiraçtaşı yapısından dolayı vadi içerisinde çok sayıda mağara bulunmaktadır. Ermenek Vadisi yerli ziyaretçilerinin olduğu kadar yabancı turistlerin de dikkatini cezbeden bir yerdir.

Dünyanın en büyük yer altı suyunu barındıran Meraspolis Mağarası içinden şelaleye benzer su çıkması ile bilinir. Pek çok sarkıt, dikit ve sütunun bulunduğu mağara ziyaretçilerine görsel şölen sunar. Tarihin ilk çağlarında mahzen ve sığınak olarak kullanıldığına dair izler taşıyan mağaranın iki girişi bulunmaktadır. Bir girişi tamamen ilkel olsa da diğer girişi bilinçli olarak açılmıştır. Cumma Mevkisi’nde kalan bu giriş kentin su ihtiyacının karşılandığı yerdir.

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı bir mesire yeri olan Zeyve Pazarı kentin doğaya kaçış noktasıdır. 500 yıllık geçmişe sahip olan Zeyve Pazarı’nda; ulu çınarları, mesire alanları, doğal kaynak suları ve tertemiz havası ile hem yerli halkın hem de şehri ziyarete gelen turistlerin gözde yerlerindendir. Özellikle yaz ve sonbahar aylarında köylülerin yetiştirdiği ürünlerin satıldığı Zeyve Pazarı’nda ayrıca bölgeye özgü el sanatı ürünleri de satışa sunulmaktadır.

14. yüzyıla kadar uzanan tarihe sahip olan Karaman Kalesi farklı medeniyetler tarafından defalarca onarım görmüştür. İç içe yapılmış üç surdan oluşan kalenin 11. ya da 12. yüzyılda yapıldığı tahmin edilir. Bronz Çağ, Roma dönemi ve Bizanslılar dönemine dair izlerin bulunduğu kalede yapılan çalışmalarda elde edilen bulgular Karaman Müzesi’nde sergilenir.

19.yy Türk mimari anlayışının güzel bir örneği olan Tartan Evi bol bol ahşap ve kalem işlemelere sahiptir. 200 yıllık geçmişe sahip olan konakta 80 yıl boyunca yolcular konaklamıştır. Bugün de turistlerin ilgi odağı olan ev her yıl pek çok ziyaretçisini ağırlamaktadır.

Bir Ermeni kilisesi olan Çeşmeli Kilise, Karaman şehir merkezinde yer alır. Günümüzde kültür merkezi olarak kullanılan yapı Bizans dönemine aittir.

Karaman Mutfağı

Karaman mutfağında ağırlıklı olarak tahıllı lezzetler bulunmaktadır. Bu yemeklerin en bilinen arabaşı çorbasıdır. Karaman’ın ünlü olan diğer lezzetlerinden birkaçı; çullama, batırık, calla yemeği, zülbiye, zerde ve palize olarak sayılabilir.

Karaman Hatırası

Karaman seyahatinden geriye kendinize bir hatıra kalsın istiyorsanız ya da dönüşte dostlarınıza küçük birer hediye almak istiyorsanız pek çok seçeneğe sahipsiniz. Karaman şehir merkezinde yer alan hediyelikler çarşısından; birbirinden farklı modellerin yapıldığı iğne oyalı yemeniler, nakışlı tekstil ürünleri ya da ağaç oyma sanatı ile şekillenen hediyelik ürünleri tercih edebilirsiniz.

Ya da dilerseniz damaklara hitap eden Karaman tatlarından bazılarını götürebilirsiniz. Ülke ihtiyacının %20’sinin Karaman’ın karşıladığı düşünülürse elma güzel bir tercih olabilir bunun için. Tam bir enerji deposu olan Ermenek helvası ya da doğal otlatılan keçi ve koyunların sütünden yapılan ünlü Divle peyniri de Karaman’dan satın alacağınız hediyelikler arasındadır.

Karaman Otobüs Bileti

neredennereye.com (1999 - 2024) © Tüm hakları saklıdır.
visa cardmaster cardipektr